https://yalazizyarai2.forumegypt.net

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى،
لتستمع مع يا لذيــــــــذ يـــــا رايـــــــــق
سجل الآن

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

https://yalazizyarai2.forumegypt.net

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم، إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى،
لتستمع مع يا لذيــــــــذ يـــــا رايـــــــــق
سجل الآن

https://yalazizyarai2.forumegypt.net

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ثقافي اجتماعي ديني ترفيهي رياضي علمي


3 مشترك

    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها

    wesa
    wesa


    عدد المساهمات : 69
    تاريخ التسجيل : 10/12/2010

    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  Empty الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها

    مُساهمة من طرف wesa الثلاثاء ديسمبر 28, 2010 12:34 am





    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  081213063642m9yv


    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها

    النهارده جيبالكم وصفة هى بديل لمنتج موجود فى السوق وبنستخدمة كتير فى أطباقنا وهو الطحينه


    أنا بعشق الطحينه جداً جداً وبدخلها فى كتير من الوصفات وبحب السلطات اللى داخل فيها الطحينه
    زى الحمص وبابا غنوج وغيره وغيره
    بحب الطحينه المصريه اللى بتصنع فى معامل تسمى ب (السرجه)
    ودى معامل صغيره يصنع فيها المفتقه والطرشى والطحينه وخلافه



    الطحينه السائله
    المقادير بسيطه جداً جداً
    الطريقه سهله لو التزمنا بها



    المقادير
    3 اكواب سمسم غير محمص
    (ودى تكه مهمه أوووووووووووووووووووى)
    كوب وربع طحين أبيض
    كوب وربع زيت ذره


    الطريقه
    اهم شئ السمسم يكون نى وغير محمص وبلاش نستسهل ونجيبه محمص جاهز
    لييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييييي ييييه؟؟؟؟؟
    علشان عند التحميص حتلاحظى وجود لمعه فى السمسم ولو مسكناه بطرف الاصابع
    حتلاحظى ان السمسم فيه ماده دهنيه وده زيت السمسم اللى كله فوائد كتير كتير لكن لو اشتريناه متحمص جاهز حيكون فقد الماده الدهنيه دى


    نضع السمسم فى حله ونحمصه بس بلاش يتحمص ويكون غامق خلى لونه فاتح يعنى حوالى 10 دقائق على نار عاليه وتقليب مستمر


    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  QNSBsQ12181709


    نتركة يهدأ وبعد كده نطحنه فى المطحنه او الكبة


    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  UIja2p12181709


    نضيف الدقيق عليه هكذا


    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  KN0JBM12181710



    ونرجع تانى نطحن الخليط فى الكبه ليمتزجوا معاُ


    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  M6by3E12181710


    ننزل بنصف كميه الزيت بهدوء مع التقليب بالمضرب اليدوى وممكن مضرب البيض الكهربائى بس يكون على اقل سرعه


    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  MO2LDZ12181711


    نقلب بسرعه فائقه الى ان يتشرب الخليط من الزيت


    نضيف باقى الكميه مع الاستمرار فى التقليب


    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  PRWNa212181711


    حتجدى الخليط كالسائل ولكن متماسك


    ضعيه فى برطمان نضيف وجاف فى التلاجه


    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  ChvnKY12181712


    ودى حتبقى طحينه مركزه زيها زى اللى بنشتريها جاهزه
    نفس الطعم ويمكن أحلى وأجمل وأطعم وكمان انضف وأرخص وأضمن
    وعند الاستخدام طلعى جزء فى طبق وخففيه وضعى اضافاتك وتوابلك لتحصلى على أحلى سلطه طحينه
    وبالهنا والشفا الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  Essen






    samar
    samar
    مراقب عام
    مراقب عام


    عدد المساهمات : 307
    تاريخ التسجيل : 10/12/2010

    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  Empty رد: الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها

    مُساهمة من طرف samar السبت أبريل 02, 2011 10:02 am

    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  Amiraa4a0532e9d1
    القلب الدافى
    القلب الدافى


    عدد المساهمات : 295
    تاريخ التسجيل : 25/11/2010

    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  Empty رد: الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها

    مُساهمة من طرف القلب الدافى السبت أبريل 02, 2011 10:51 am





    الطحينة السائلة المنزلية الصنع وأسرار نجاحها  225




      الوقت/التاريخ الآن هو الثلاثاء مايو 07, 2024 6:09 pm